Sundhedsplejerske på Bredsten og Gadbjerg skole
Jeg hedder Ellen Aarup Olsen og har mange års erfaring med sundhedspleje, hvilket især handler om at bidrage til at børn og unge får en sund opvækst. Vi arbejder også med at opspore tidlige tegn på mistrivsel, vejledning af forældre, undervisning af børn og unge i sundhedsfaglige emner, i samarbejde med lærer og pædagoger på skolerne. Jeg er som udgangspunkt på Bredsten eller Gadbjerg skole om tirsdagen.
På skolerne i Vejle Kommunes er tilbuddet fra Sundhedsplejen sådan:
0.- klasse – Indskolingsundersøgelse Alle børn tilbydes indskolingsundersøgelse/samtale med sundhedsplejersken. Forældrene forventes at deltage - undersøgelsen og samtalen varer ca. 30 min. Barnets generelle udvikling og trivsel vurderes ved en sundhedssamtale i fællesskab mellem barn, forældre og sundhedsplejerske.
Barnet måles, vejes og får undersøgt syn, hørelse og motorik.
Indkaldelse foregår via kommunikationssystemet AULA.
1. klasse – Sundhedssamtale og undersøgelse
Barnet ses af sundhedsplejersken. Undersøgelsen og samtalen foregår enkeltvis eller i små grupper. Forældre kan kontakte sundhedsplejersken via AULA, såfremt de ønsker at deltage sammen med barnet.
Barnet måles og vejes. Synsprøve efter behov.
Indkaldelse foregår via AULA.
4. klasse – Sundhedssamtale og undersøgelse
Barnet ses af sundhedsplejersken. Undersøgelsen og samtalen foregår enkeltvis. Barnet måles og vejes. Synsprøve efter behov.
Indkaldelse foregår via AULA.
6. klasse – Sundhedssamtale og undersøgelse
Barnet måles, vejes og får undersøgt syn. Høreprøve foretages efter behov.
Indkaldelse foregår via AULA.
8. eller 9.klasse – Udskolingsundersøgelse
Alle 8. klasses elever tilbydes udskolingsundersøgelse af og samtale med sundhedsplejersken.
Undersøgelsen/samtalen foregår enkeltvis. Det er først og fremmest en samtale om, hvordan den unge har det. Der vurderes specielt, om der er helbredsproblemer, der kan have betydning for valg af uddannelse og erhverv. Der foretages syns- og høreprøve, samt højde- og vægtmåling.
Farvesyn efter behov.
Sundhedspædagogiske aktiviteter:
Med udgangspunkt i elevens – og/eller i klassens sundhedsprofiler planlægges i samarbejde med eleverne og lærerne indsatser og initiativer, der fremmer børnenes generelle sundhed og trivsel. Sundhedspædagogiske aktiviteter har til hensigt at medvirke til at udvikle børn og unges handlekompetencer. På klassetrin, som ikke tilbydes individuelle samtaler/undersøgelser, kan sundhedspædagogiske aktiviteter iværksættes gruppevis, klassevis eller årgangsvis i samarbejde med lærerne.
Elever og forældre kan desuden henvende sig, såfremt de ønsker vejledning og støtte i forhold til sundhed, udvikling og generel trivsel. Henvendelse kan ske via AULA eller telefon 29203534.